Friday, July 3, 2009

Gambar terbaru my Kids...

My hubby baru aja forward gambar terbaru F&F. Gambar ni diambil masa kenduri akikah Amir and pindah rumah adik ipar (adik Fazly).


Gambar si tembam Amir with mak n Zul

Ni lak adik dengan gaya rambut terbaru!
(sekarang kena panggil kakak...sb dia ader cousin2 yg panggil dia kakak!! hikhikhik kena marah tu kalau panggil adik!)

F&F yang memang susah nak posing bergambar... ader2 aja!! :))
( I miss them like crazy!)

Rasanya Fatini dah kurus sket daripada bulan 2 ritu... rambut dah panjang tp tak nampak sgt sb dia posing ngada2... mak kata dia semakin lasak n lagi banyak akal daripada abangnya (hikhikhik n kuat merajuk!). ;) Fahmi pulak dah behave n semakin bijak... semalam tepon pun dia dah mau cakap if alwez alahai susahnya nak bercakap! Siap nyanyi lah kan... :))

Can't wait to go back! Hari ni akan siapkan packing kotak2 so next few weeks just concentrate my thesis! Otak ni tak settle selagi belum habis packing... n satu lagi masalah ader aja yg nak beli... so better shipping secepat mungkin otherwise bertambah2 lagik... sekarang lak TOYS SALES is on! Gileeerrr hapa... teruja bangeeeet... ;)

Anyway gtg..nak g opis kejap before my fren mai rumah tolong habiskan urusan kotak2...

Okie dokie... Malaysia here i come...

Thursday, July 2, 2009

A shoulder to cry on

Life is full of lots of up and downs,
And the distance feels further when you're headed for the ground,
And there is nothing more painful than to let you're feelings take you down,
It's so hard to know the way you feel inside,
When there's many thoughts and feelings that you hide,
But you might feel better if you let me walk with you
by your side,

And when you need a shoulder to cry on,
When you need a friend to rely on,
When the whole world is gone,
You won't be alone,
cause I'll be there,

I'll be your shoulder to cry on,
I'll be there,
I'll be a friend to rely on,
When the whole world is gone,
you won't be alone,
cause I'll be there.

All of the times when everything is wrong
And you're feeling like
There's no use going on
You can't give it up
I hope you work it out and carry on
Side by side,
With you till the end
I'll always be the one to firmly hold your hand
no matter what is said or done
our love will always continue on

Everyone needs a shoulder to cry on
everyone needs a friend to rely on
When the whole world is gone
you won't be alone
cause I'll be there
I'll be your shoulder to cry on
I'll be there
I'll be the one you rely on
when the whole world's gone
you won't be alone
cause I'll be there!

And when the whole world is gone
You'll always have my shoulder to cry on....

Sebulan jer lagik...

Salaam... tak sabarnyer nak bertemu muka dengan kekasih hati! (walaupun masih perang dingin!). Thesis masih belum jadi but hati dah dekat Malaysia... decission untuk balik dah dibuat..apa2 yang bakal terjadi aku pasrah dengan ketentuan Allah. Aku akan terus berusaha sehingga habis... walaupun kena sambung menulis dekat Malaysia n aku rasa itu yang terbaik buat diriku n famili! I need them n they need me, especially Fahmi...la ni tido malam pun termimpi2 teringat2 babah n mama... kesian dia. But aku positif, insyaAllah harapnya semua akan berjalan dengan lancar setibanya aku di Malaysia (sigh! i hope so...tawakkal).


Nostalgia di Botanical Garden, Melbourne




Takder gambar terbaru...ini aja buat pengubat rinduuu...

Mak kata rambut fatini dah lepas bahu n sekarang dia dah ok kalau kena ikat rambut... dah tak serabai cam dulu. ;) Fahmi pulak dah pandai mengeja n faham sket2 kalau kita cakap English... sekarang dia dah pandai tengok jam n faham pasal date n month. ermmm...asyik tanya bila bulan 7 sebab mama janji nak balik bulan 7 (minta maaf sangat2 dear, mama terpaksa tunda ke bulan ogos!) (sigh!)
Baru aja habih packing barang...hahaha ingatkan tak banyak. Last2 hampir 30 kotak jugaklah. Ni second trip shipping. entah hapa2 aja... selagi tak hantaq akan bertambah barang2 n kotak2!! Harapnya next week bolehlah hantaq... no more buying...n shopping.
Baju2 dalam almari pun tinggal sket aja, cukup untuk 3-4 minggu aku kat sini. Now pun dah kurang ke opis so tak kisah sangatlah kan. ;) pakai apa yg patut kat umah!! hikhikhik. Tp masalah terbaru adalah aku gila beli kasut lah plak!! dah bersusun2 sabo ajalah.
Ermm...ni sebenonya resting from my thesis writing... poning eden! nak habihkan satu perenggan pun amik masa berjam2. Aduhai..siapkah nih?!! Positif-positif-positif Zura! :
Oklah i'd better get going...nak tidoooo esok ader labworks! n hahahahaaa final shopping for my nephews - nak bag lah plak kan ;)
* balik? tak balik?

Tuesday, June 2, 2009

I am blessed...

Alhamdullillah...I am blessed! Thank you for everything my dear!

Sunday, May 31, 2009

Monday, May 25, 2009

I am truly madly deeply inlove....

Truly Madly Deeply-Savage Garden

I'll be your dream
I'll be your wish
I'll be your fantasy.
I'll be your hope
I'll be your love
Be everything that you need.
I love you more with every breath Truly madly deeply do..
I will be strong
I will be faithful
'Cos I'm counting on a new beginning.
A reason for living.
A deeper meaning.

Chorus

I want to stand with you on a mountain.
I want to bathe with you in the sea.
I want to lay like this forever.
Until the sky falls down on me...

And when the stars are shining brightly
In the velvet sky,
I'll make a wish
Send it to heaven
Then make you want to cry..
The tears of joy
For all the pleasure and the certainty.
That we're surrounded
By the comfort and protection of..
The highest power.
In lonely hours.
The tears devour you..
I want to stand with you on a mountain,
I want to bathe with you in the sea.
I want to lay like this forever,
Until the sky falls down on me...
Bridge

Oh can't you see it baby?
You don't have to close your eyes
'Cos it's standing right before you.
All that you need will surely come...

I'll be your dream
I'll be your wish
I'll be your fantasy.
I'll be your hope
I'll be your love Be everything that you need.
I'll love you more with every breath Truly madly deeply do... Chorus

I LOVE YOU KANDA....

Thursday, April 30, 2009

apa cerita..

Isyh..dah agak lama ek tak jenguk blog ni yer...banyak benda yang happening lately...banyak keja yang kena siapkan n the dateline semakin hampir! Terasa semakin seram sejuk!..takut tak sempat. Bukannya apa janji mesti ditepati. rindu dekat insan yang tercinta pun semakin dalam...semakin parah...terasa nak terbang balik walaupun cuma sehari!
Sekarang kalau telefon Fahmi n Fatini..soklan pertama ditanya..ini bulan apa?!! oh baby...mama akan pulang... sabar ya! Pressure sangat k...
Seperti kata org tua2..'Bukan senang nak jadik senang nih!'... time2 gini baru tau benarnya pepatah tu. Apa2 pun i have to focus on my tasks.
Teringat dekat kakak2 ku...kak ros, kak enie, kak laily, kak riza n list goes on....camner semua org struggle nak abehkan belajaq nih! Ya Allah, berikanlah aku hambaMu yang kerdil ini kekuatan...menyelesaikan semuanya dengan jayanya.
Oklah...enough! i need to get back to my thingy... till then.